July 2, 2020

Waarom zou ik creatief doen?

In de laatste podcast gaf ik je 10 tips om meer creatief te zijn. Misschien dacht je wel: waarom zou ik? Ik kan ook prima zonder, mis het niet en ben gewoon niet zo creatief. Misschien merk je wel dat je eigenlijk vaker creatief bezig wilt zijn, maar iets je tegen houdt. Tijd om na te denken: waarom is het belangrijk om creatief bezig te zijn?

Maar eerst: het kan inderdaad zijn dat je niet van creativiteit houdt. Voel je vooral niet geforceerd om creatief te doen! Toch denk ik dat veel mensen zich laten tegenhouden om creatief te zijn om wat voor reden dan ook. Uit angst dat je het niet goed genoeg kunt, dat je het perfect wilt of wat dan ook. Zoek dat voor jezelf uit. Maar denk vooral ook na: waarom wil zou ik eigenlijk wel creatief willen doen? Dat heeft dus niet te maken of je denkt dat je creatief bent, maar dat je je creatief gaat uiten. Gewoon aan de slag gaan!

Dit is waarom ik graag creatief bezig ben:

Creatief bezig zijn:

… betekent even concentratie zonder denken.

… is iets waarin ik lekker even rustig alleen ben.

… is leren en experimenteren, maar vrijblijvend als ik er zin in heb en op mijn eigen tempo.

… zorgt ervoor dat ik de kleine dingen kan zien, benoemen en waarderen.

… Doe ik zodat ik iets creeër dat volledig van mezelf is, niet namakend of vergelijkend.

… Mag met fouten, vallen en opstaan.

… Leert mij nieuwe technieken.

… Helpt mij op andere momenten focussen, omdat mijn uitlaatpijp niet te vol zit, maar geopend is geweest.

… Zorgt voor rommel en dat vind ik heerlijk. Ook om het erna weer heerlijk opgeruimd te hebben met een extra creatie erbij.

… Zorgt voor meer positieve waardering van mezelf.

… Betekent: tijd zonder telefoon: ontspannener en minder druk.

… Is een heerlijke, goede invulling van mijn vrije tijd.

Het zou zomaar kunnen zijn dat jij een hele andere drive hebt om creatief aan de slag te gaan. Maar probeer daar achter te komen. Het helpt je vast om van de zomer weer aan de slag te gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. […] podcast 005 en de laatste blog hebben we creatief bezig zijn uitgebreid besproken. In de vakantie is daar genoeg tijd om het […]